HOUTKACHELS & FIJNSTOF

 

Houtkachels en fijnstof: hoe zit dat? 

 Nieuwe generatie houtkachels troef voor klimaatbeleid

De discussie sleept al jaren aan en kende de voorbije herfst weer een stevige opstoot: hout verbranden brengt te veel fijnstof in de lucht en moet aan banden worden gelegd. Open haarden en houtkachels worden als boosdoeners gebrandmerkt. Als fervente houtstoker in een Finoven (Finse tegelkachel) voel ik mij solidair met alle bezitters, verdelers en producenten van schone houtkachels en aangesproken om de ongenuanceerde berichtgeving te counteren. Voor alle duidelijkheid: de grote meerderheid van de houtkachels die nu in gebruik zijn, vormen wel degelijk een probleem. Ze halen weinig rendement en stoten teveel fijnstof uit. Dat de overheid daar iets aan wil doen, is volkomen begrijpelijk. Maar ze dreigt hiermee het kind met het badwater weg te gooien. De betere hout- en pelletkachels die nu op de markt zijn, koppelen immers een hoog rendement aan een lage uitstoot van schadelijke stoffen. In plaats van alle houtkachels op een giftige hoop te gooien, zou de overheid beter, net zoals in onze buurlanden, de nieuwste generatie hout- en pelletkachels promoten.

kerstboodschap_koning

In een rijkelijk gedocumenteerde en geïllustreerd boekje (40 blz.) benaderen we de kwestie ‘houtkachels en fijnstof’ vanuit de verschillende invalshoeken. Om de negatieve berichtgeving te counteren worden de voordelen van moderne hout- en pelletkachels naast de eeuwenoude kwaliteiten van massieve kachels, duchtig in de verf zet.

W. Lievens – H. Decoene/De Zonne-arc vzw


blogspot-logo-1024x1024 Reageren kan op onze blog.

Alle info en bestellingen doe je best via de contactpagina.
Mediakanalen kunnen hun recensie exemplaar aanvragen via deze weg.

Prijs: 5,00 € (+ 3,50 € verzending België) en 5,00 € (+ 9,00 € verzending Nederland). Je kan rechtstreeks het bedrag overschrijven op het rekeningnummer van de Zonne-arc vzw met vermelding ‘Fijnstof boekje’. Vergeet uw e-mailadres niet te vermelden voor het geval er zich haperingen voordoen bij de bestelling of verzending. We leveren normaal binnen de 7 à 10 dagen.

IBAN: BE80 7383 1317 0077 — BIC: KREDBEBB

100 gram – 350 gram (Niet genormaliseerde zending)

De verzendkosten voor zowel 1 exemplaar (120 gr) als 2 exemplaren (240 gr) zijn gelijk. Je betaalt 1 of 2 boekjes + 3,50 Euro (BE) of 9,00 Euro (NL) verzendkosten.
Voor België betekent dit 3 BE en voor Nederland 6 EU postzegels.

Administratiekosten:

Voor bestellingen via een bestelbon en met een factuur.
Wij beschikken niet over een BTW-nummer.
Op de heel lage prijs van 5,00€ per boekje kan geen korting verleend worden.
Deze prijs is exclusief verzendkosten en alleen geldig bij voorafbetaling. Net zoals alle aankopen online verzenden we op basis van vooruitbetaling. We vinden het bijzonder fijn mocht u daar rekening mee houden. Voor de opmaak en het digitaal versturen van een factuur rekenen we 10,00 Euro extra administratiekosten aan. De factuur wordt na vooruitbetaling steeds in de zending van de boekjes gestopt. Alle communicatie gebeurt digitaal via onze contactpagina.

Organisaties en verdelers van houtkachels kunnen best contact opnemen voor bestelling van meerdere boekjes.