Bezoeken & Voordrachten

De zonneronde, groepsbezoeken (*) aan de Zonne-arc.

De Zonne-arc kan je niet individueel bezoeken. Vanaf 1 april tot 30 oktober (meestal op zaterdag om 10u.) kan je inschrijven voor een uitgebreide (+/- 2u30) en praktische kennismaking met ons project. Tijdens de zomer zijn we gesloten tussen 15 juli en 15 augustus.
Zie onze FaceBook-pagina voor het volgend groepsbezoek: De Zonne-arc

In het grote energievraagstuk zullen de antwoorden niet komen van dure high tech, maar van eenvoudige, laagtechnologische systemen.

Maar, hoe neem je dit zelf in handen en hoe creëer je dit zalig wooncomfort zonder afhankelijk te zijn van de klassieke energiedragers? Willy en Hilde van de zonne-arc nemen je mee in hun enthousiast bioklimatisch zonne-architectuurverhaal. Je wordt ondergedompeld in een stroom van frisse ideeën omtrent verlichting, verwarming, koeling, zonnewering, ventilatie, isolatie, waterwinning/zuivering… en nog zoveel meer.

We zijn gepassioneerd door ‘Small is beautiful’ of ‘this is more fun’ en ijveren voor een energiezuinige samenleving met Low-tech huizen, off-grid technieken en experimentele woonconcepten zoals ‘Tiny Houses’. We spieken graag bij moeder natuur.

We marineren je in de wonderbaarlijke wereld van de energie-efficiëntie. Beladen met tientallen haalbare en betaalbare tips en suggesties keer je huiswaarts, klaar om te starten met de grote energie schoonmaak.
(*) We verlenen voorrang aan personen die voor de eerste keer ons project bezoeken.

Voor ecotoerisme, ontspanningsuitjes, verenigings- en gezinsuitstappen… verwijzen we graag door naar
De Boot vzw

Voor een vlotte rondgang beperken we het aantal deelnemers tot 14 personen. Je kan deelnemen vanaf 18 jaar. Hilde en Willy van de Zonne-arc vinden het fijn als je niet rookt en uw huisdieren thuis laat zodat een rustig, sereen en boeiend bezoek mogelijk wordt. Het bezoek start om 10 u. en eindigt om 12.30 u. Gelieve stipt aanwezig te zijn.

Bijdrage: 10 € per persoon (levensduo’s betalen 15 €).
Wat zijn (levens)Duo’s? Kom je samen met een vriend(in)/ levensgezel/ studiegenoot/ collega/ (half)broer-zus/ ex/ maîtresse… etc… etc… dan belonen we het samenrijden.

Praktisch:

Er is een beperkte parkeermogelijkheid op het domein voor minder mobiele personen. De anderen laten hun wagen achter ter hoogte van het tuincentrum ‘au petit jardin’ (Couthoflaan 32), dit is aan km-paal 16,3. Parkeer uw wagen haaks voor het fietspad ter hoogte van de bushalte ‘Flora’. Graag de grindparking en de strook ervoor reserveren voor de klanten van het tuincentrum. De laatste 800 meter worden te voet afgelegd (via het fietspad) zodat je een geZONde frisse neus kan halen en rustig aankomt voor het bezoek.

De Voordrachten van de Zonne-arc. 

Tarief voordracht:

Van 10 tot 20 externe deelnemers: 200,00 €

Van 21 tot 40 externe deelnemers: 150,00 €

Meer dan 40 externe deelnemers: 100,00 €

Km-vergoeding: à 0,4 €/km.