Bezoeken

 

De zonneronde, groepsbezoeken aan de Zonne-arc.

Vanaf 1 april tot 30 september (meestal op zaterdag om 10u ) ontvangen we groepen voor een uitgebreide (+/- 2u30) en praktische kennismaking met ons project. De Zonne-arc kan je niet individueel bezoeken. Gesloten tijdens de zomervakantie van 10 juli tot 20 augustus.

Leven met een minimum aan vaste maandelijkse kosten voor energie, water en onderhoud… het kan! Maar, hoe neem je dit zelf in handen en hoe creëer je dit zalig wooncomfort zonder afhankelijk te zijn van de klassieke energiedragers? Willy en Hilde van de zonne-arc nemen je mee in hun enthousiast bioklimatisch zonne-architectuurverhaal. Je wordt ondergedompeld in een stroom van frisse ideeën omtrent verlichting, verwarming, koeling, zonnewering, ventilatie, isolatie, waterhuishouding, afvalverwerking… en nog zoveel meer. Humotica, spieken bij moeder natuur, stak hen daarbij een aardig handje toe.

Wij ontvangen graag bezoekers voor een praktische kennismaking met ons project. Voor een vlotte rondgang beperken we het aantal deelnemers tot 18 personen. Je kan deelnemen vanaf 18 jaar. Hilde en Willy van de Zonne-arc vinden het fijn zo u niet rookt en uw huisdieren thuis laat. Bezoekers die de, door ons ingebouwde drempels weten te waarderen, zijn hier van harte welkom. Deze drempels zijn een waarborg voor een rustig, sereen en boeiend bezoek. Het bezoek start om 10 u. en eindigt om 12.30 u. Gelieve stipt aanwezig te zijn. Proven ligt tegen de Franse grens op 100 km van Gent en 80 km van Brugge.

Bijdrage: 8 € per persoon (levensduo’s betalen 12 €).

Verenigingen betalen 100 € voor een groepsbezoek.

 Praktisch:

Er is geen parkeermogelijkheid op het domein. Laat uw wagen achter ter hoogte van het tuincentrum ‘au petit jardin’ (Couthoflaan 32), dit is aan km-paal 16,3. Parkeer uw wagen haaks voor het fietspad ter hoogte van de bushalte ‘Flora’. Graag de grindparking en de strook ervoor reserveren voor de klanten van het tuincentrum. De laatste 800 meter worden te voet afgelegd. Dit geeft u de kans om in alle rust de Zonne-arc te betreden en een geZONde frisse neus te halen. Voor uw eigen veiligheid: gebruik A.U.B. het fietspad! Minder mobiele personen geven ons vooraf een seintje.